понеделник, 05 септември 2022, 12:00 ч.

Прогноза

Глобалният пазар за спортни залози с над 10% ръст до 2032

BNews.bg

Глобалният пазар за спортни залози с над 10% ръст до 2032

По последни проучвания, се очаква пазарът за спортни залози да се увеличи с 10% между 2022 и 2032 година, възлизайки общо над 225 млн. щатски долара. Броят на шампионатите и турнирите расте, а с това интересът към залаганията се увеличава драстично. Кое обаче провокира такъв голям интерес към букмейкърите, можете да прочетете в тази статия, която подготвихме за вас.

Защо спортните залози са популярни?

Разглеждайки всички предложения от Нострабет за нови букмейкъри, ще забележим много интересни неща. Компаниите предлагащи бетинг сайтове, се стараят да работят върху подобряване на изкуствения интелект и вече предлагат блокчейн технология за по-сигурни разплащания. Това неминуемо подхранва интереса на играчите в България и по света.

Анализите сочат, че за периода от 2017 до 2021 г., пазарът е отбелязал ръст от 5%, което свидетелства за засилено търсене на хазартните услуги и конкретно спортните залагания. Очакванията в перспектива са още по-големи, тъй като операторите се стремят да предложат още по-добро потребителско изживяване, по-високи коефициенти и иновативни опции за залози.

Разбира се, тук пишем за интерес както към наземните пунктове за залагания, така и за онлайн сегмента. Все пак акцентът пада именно върху сайтовете в интернет, тъй като те са предпочитани. Удобството да залагаш от компютър или мобилно устройство, е наистина голямо и повечето почитатели на този вид забавления, предпочитат да практикуват хобито си от своя дом.

Как ще се развият залозите на спорт онлайн?

По мнение на професионалистите, ще станем свидетели на бум на хазартните игри, в Азиатско-тихоокенският регион, който и до днес доминира. Така например, младите хора в Китай и Индия признават за привързаността си към залозите, като има тенденция към още по-голямо търсене на пазара. Разбира се, не само в тази част на света, има привърженици на легалните форми на хазарт.

Залагането на футбол, баскетбол, тенис, конни надбягвания и други спортове, са характерни и за страни като Великобритания, Германия, Италия, Гърция, Румъния, България и много други. Всяка от изброените държави има изграден закон за хазарта, в който се допуска лицензирането на нови букмейкъри. Това до голяма степен е добра новина за играчите, които търсят разнообразие.

Кои са най-търсените спортни залози?

Ако погледнем статистиките, ще стигнем до извода, че футболните залагания имат най-много почитатели, но не по-малко са запалените играчи по баскетбол, крикет, хокей, надбягвания с коне, електронни спортове, виртуални спортове и прочие. Залагащите предпочитат онлайн платформите, където се предоставят високи коефициенти, много пазари и съвременни функции.

Наземните пунктове за залагане в някои части на света, също имат немалко посетители. Все пак има играчи, които предпочитат социалните контакти и това ги води в букмейкърските къщи. Общо взето и двете направления (онлайн и офлайн) са запълнени, както твърдят експертите.

Няколко думи в обобщение

В тази статия разгледахме случващото се на глобалния пазар за спортни залози, който расте лавинообразно в последно време. Естествено, хазартните игри могат да бъдат много рискови, тъй че потребителите на подобен вид услуги, е нужно да бъдат разумни и много внимателни. Надяваме се, че четивото е представлявало интерес за вас и ви пожелаваме всичко най-хубаво.

 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари