понеделник, 03 октомври 2022, 16:00 ч.

От 32 години насам

Регистрирахме най-ниската избирателна активност

BNews.bg

 Регистрирахме най-ниската избирателна активност

На вчерашните парламентарни избори беше регистрирана най-ниската активност от 32 години насам. В новото - 48-о Народно събрание влизат седем политически сили.

Това показват данните на ЦИК при обработени над 99,9 на сто от протоколите, обобщи Цветозар Томов от комисията:

"Просто процеса на обработката на изборните резултати не е приключила", съобщи той, като допълни:

"Няма да коментирам, но от това, което до момента е публикувано, въведено в компютрите на Информационно обслужване, гласувалите са малко над 2,5 милиона души, така че сравнително определено мога да кажа, че това са парламентарните избори с най-ниска избирателна активност от всички провеждани от 1989 г. насам".

"Определянето на мандатите в многомандатните избирателни райони да става на базата на официалните резултати от последното преброяване", посочи още той.

"Тъй като в тази кампания, която започна, още нямаше официални резултати, ние не сме взели решение на ЦИК, с което да изменим числеността на мандатите. Аз не се ангажирам с това да твърдя кой ще влезе и кой няма да влезе в следващия парламент. Това решава ЦИК. Въпреки това, има следващи фази, които още не са преминали", отбеляза говорителят на ЦИК.

Той допълни, че предстои второто въвеждане на тези протоколи от екипите на Информационно обслужване и след това сравняване на резултатите от двете въвеждания и анализ на несъответствията навсякъде, където при двете въвеждания на протоколи има разлика.

"Във всяка от тези фази е възможно да има частична промяна на изборния резултат. На теория има всякакви вероятности".

По-рано днес Цветозар Томов не изключи възможността и партията "Има такъв народ" да влезе като осма формация в новото 48-о Народно събрание с оглед на гласовете, събрани от партията в чужбина.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • BadSantavmw - 21:18, 05 окт.

    hello there. What can i do for you hehe thanks

  • Голямата Тиква - 15:28, 05 окт.

    Какво правителство ни очаква ? . . . . Янките се изгавриха с изборите като избазикаха машините, за да вкарат Бастуна Прислужник в играта . . . . . . . . . Кой ще бъде "премиер"? . . . . ГРОБарите не искат, "Продължава Подмяната" не могат и Сенергичния ще даде правото да състави "стабилно", продажно правителство на НАТО, държано на къса каишка от Козарите - на генерала Продажник Cтeфчо . Целта : "България е НАТО и НАТО е България". . . . . . . . . Добре подкования, държан здраво за топките Тиквен БокУ вече заяви, че няма нищо против срещу когото и да е щом трябва да се състави "стабилно" правителство и побърза да обяви комисия която да води преговорите с Помак Роско и Помак Сулю (т.н.Соломон) начело. . . . . . . . . Който е забравил - Сулю иска в България да се разположат американски атомни оръжия ... . . . . . . . . А в правителството има място за дигизираната калдаръм кокона Кирето, джендърчето Асенчо и ВИП Педераса, Къдравата Сю - Данаилчо Митов ! . . . . . . . . Който не е вдянал, време му е да втаса !

Напиши коментар

Коментари