петък, 28 октомври 2022, 11:00 ч.

Продължават и днес

Втори ден депутатите не могат да разделят комисиите

BNews.bg

Втори ден депутатите не могат да разделят комисиите

Депутатите продължиха и днес със състава на комисиите.

Комисията по правни въпроси оглави Радомир Чолаков от ГЕРБ. Комисията по конституционни въпроси пое Атанас Славов от ДБ.

Комисията по младежта и спорта, която вчера се оказа доста спорна, и днес остана без председател. Халил Летифов бе номинацията на ДПС. ПП държаха на Радостин Василев. И двамата не бяха одобрени.

Комисията по вероизповеданията също остана без ръководство, тъй като нямаше номинации.

Комисията по земеделие също остана без председател. Иван Христанов бе номинацията на ПП. Други предложения нямаше. Никола Минчев припомни как Христанов е посмял да се бори с корупционния модел в сектора. Самият Христанов обясни, че комисията по земеделие е важен политически орган. Има криза и в земеделието, подчерта той. Колебанието кой да оглави комисията, добавяло още една криза, а именно криза на доверието. Пари, които е щяло да потънат в един джоб, са върнати в хазната, по думите на депутата от ПП. Христанов отчете постигнатото в сектора, докато беше заместник-министър на земеделието.

За пръв път от влизането си в ЕС България инвестира повече в земеделието, отколкото ЕС, подчерта той и се обяви за агресивна политика за инвестиции в земеделието. Ресорната комисия трябва да работи за интересите на земеделците, по думите му. Всеки член на тази комисия трябва да се раздаде докрай, подчерта Христанов. Целта била земеделие, което буди гордост.

Бившият земеделски министър Иван Иванов изтъкна, че БСП е оглавявала ведомството и тя е носила отговорност за водените политики. Индивидуалните изпълнения не ги поощрявам, сподели той. Кирил Петков потвърди думите на Иванов. Той призова отборът от предишната власт да работи така добре и в комисията по земеделие. Хората нямат дърва, притеснен е лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари