сряда, 16 ноември 2022, 12:00 ч.

Любомир Кючуков:

Рискът войната да излезе от обичайните си рамки, се увеличава

BNews.bg

Рискът войната да излезе от обичайните си рамки, се увеличава

„Както един инцидент, така и целенасочените действие, така и провокациите са стъпки, които водят към конфликт. Рискът войната да излезе от обичайните си рамки, се увеличава.”.

Това заяви бившият зам.-външен министър Любомир Кючуков пред NOVA NEWS. Повод за думите му е взривът на полската граница с Украйна, който уби двама души във вторник

На видеовръзка беше бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова. Според нея е възможно украинските противовъздушни сили да са свалили ракетите и те да са паднали до границата с Полша. „Напълно възможно е да е злощастен инцидент”, каза тя.

„Лесно е да се направи предварително изявление, а после да се носят последици. Русия не може и не бива да бъде оставена встрани от това разследване. Ако НАТО може да допусне грешка сега, то е да остане пасивна организацията, а това не е така. Има извънредно заседание”, обясни Поптодорова.

„Разследването ще е многонационално. Една крачка остава до чл.5. Ние може да имаме инцидент по много причини, включително особения състав, които действат в Украйна – там действат странни групировки - частни армии, предсрочно освободени затворници – хора, които не са били част от системна струкурирана организация”, обясни тя.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари