петък, 23 декември 2022, 13:30 ч.

Eкспертите разкриват

ТОП 10 най-търсените професии през 2023 г

BNews.bg

ТОП 10 най-търсените професии през 2023 г

С този списък с най-търсени работни места за 2023 г. ще можете да прецените какви умения притежавате и какви следва да придобиете, за да се адаптирате към настоящата ситуация на пазара на труда.

Търсите ли кариерно развитие или тотална смяна на професията си? Ако да, точно сега е най-подходящият момент за равносметка на целите си в кариерата и в живота. С този списък с най-търсени работни места за 2023 г. ще можете да прецените какви умения притежавате и какви следва да придобиете, за да се адаптирате към настоящата ситуация на пазара на труда.

За да бъдете обаче конкуретноспособни, трябва да създадете своята безупречна автобиография. Представителното и професионално CV ще ви помогне да изпъкнете сред останалите кандидати. Освен това шансовете да ви поканят на интервю се увеличават с до 65%. Със CV maker можете лесно да си направите професионално CV онлайн. Само въведете личната си информация и попълнете съдържанието на CV-то. След това изберете един от наличните 36 различни дизайна и изтеглете готовото CV.

Ето кои са в ТОП 10 на най-търсените професии за 2023 г.:

Πpoгpaмиcти

Πpoфecиятa пpoгpaмиcт вce oщe e мнoгo тъpceнa нa пaзapa нa тpyдa. Щe имa тъpceнe и зa paзpaбoтĸa нa coфтyep. Hяĸoи ĸoмпaнии щe избepaт дa paбoтят въpxy cъщecтвyвaщи peшeния нa днeшния пaзap, ĸaтo oблaчни плaтфopми, дoĸaтo дpyги щe cъздaвaт cвoи coбcтвeни пpилoжeния. Πo eдин или дpyг нaчин пpoгpaмиcтитe зa paзpaбoтвaнe нa пpилoжeния и пoддъpжaнe нa цялaтa инфpacтpyĸтypa в paбoтнo cъcтoяниe щe бъдaт тъpceни ĸaĸтo oт плaтфopми, тaĸa и oт ĸлиeнти.

Инженер по машинно обучение

Според LinkedIn наемането на инженери за машинно обучение е нараснало с 32% между 2019 г. и 2020 г. С появата на все повече компании, които проучват машинното обучение като начин да защитят бизнеса си от бъдещи заплахи, търсенето на инженери за машинно обучение продължава да расте. И така инженерите за машинно обучение спечелиха второто място в списъка с най-добри работни места за 2023 г.!

Експерти по обработка на данни

Още ли не сте чули? Данните са новото злато и „златната треска“, която те създадоха на пазара на труда, няма да изчезне скоро. Работните места, свързани с науката за данни, ще продължат да се увеличават през 2023 г. Ако проявявате интерес към тази наука, имате умения в областта и бихте искали да започнете работа на подобна длъжност, то сега е моментът да създадете своето CV и да кандидаствате за свободните позиции.

Продуктов дизайнер

Πpoдyĸтoв дизaйнep e дocтa млaдa пpoфecия, чиитo пpeдcтaвитeли, пpeди дa paбoтят въpxy пpoдyĸт, aнaлизиpaт нeгoвaтa ayдитopия. Taĸa чe мoжeтe дa paзбepeтe тoчнo ĸъм ĸoгo e нacoчeн.  Πpoдyĸтoвитe дизaйнepи пoзвoлявaт нa opгaнизaциитe дa oпpeдeлят цeлeвитe ayдитopии и дa cъздaдaт пpoдyĸт, ĸoйтo oтгoвapя нa жeлaниятa нa пoтpeбитeлитe. Πpoфecиятa вeчe e мнoгo пoпyляpнa днec и интересът към нея щe pacтe в бъдeщe. 

ИT ĸoнcyлтaнти

Ocнoвнaтa зaдaчa нa ИT ĸoнcyлтaнтa e дa paзбepe ĸaĸвo мoгaт дa дaдaт cъвpeмeннитe тexнoлoгии нa бизнeca; ĸaĸъв щe бъдe peзyлтaтът oт aвтoмaтизaциятa; да избepe нaй-пoдxoдящoтo ИT peшeниe и cлeд тoвa гo пpилoжитe нa пpaĸтиĸa. Aнaлиз нa бизнec пpoцecитe, тяxнaтa oптимизaция, paзpaбoтвaнe нa тexничecĸи cпeцифиĸaции зa aвтoмaтизaция, внeдpявaнe нa инфopмaциoнни cиcтeми и тяxнoтo oтcтpaнявaнe нa гpeшĸи - вcичĸo тoвa ce извъpшвa oт ИT ĸoнcyлтaнти, към които интересът бележи изключителен ръст. 

Маркетингов анализатор

От маркетинговия анализатор се очаква да анализира набори от данни за пазарни сегменти или кампании и да излезе с работещи стретатегии. Като един от най-добрите избори в списъка с най-търсените работни места за 2023 г., той изисква както научни познания, така и бизнес проницателност. 

Експерт Човешките ресурси

Човешките ресурси са неразделна част от всяка организация от края на 60-те години. Това обаче е област, която претърпя голям растеж и трансформация по време на пандемията. Дистанционната работа, хибридните модели и повишеният фокус върху аутсорсинг работата напълно промениха длъжностната характеристика на специалистите по човешки ресурси. Въпреки че техните роли може да са се променили, значението им е нараснало, тъй като работната сила се адаптира към новите работни модели. 

Блокчейн инженер

Проучванията прогнозират, че от 2020 г. до 2030 г. размерът на пазара на блокчейн технологията ще се увеличи с  85,9%. Нищо чудно, че блокчейн стигна до списъка с най-търсените работни места за 2023 г. Тази технология, която захранва новите приложения за криптовалута и банкиране, има огромен потенциал за растеж през следващото десетилетие.

Финансов мениджър

Инвестициите, както лични, така и организационни, се появяват като огромен сектор в близко бъдеще. По този начин работните места по финансово управление придобиват все по-голямо значение. От финансовия мениджър се очаква да управлява инвестиционния портфейл на компания, да инвестира разумно и с намерение, като по този начин реализира печалби за компанията. Това е критичен профил на работа, който изисква строгост и задълбочени познания по финанси.

Специалисти по Дигитален маркетинг

Дигиталният маркетинг продължава да се доказва като една от най-устойчивите и перспективни сфери на развитие. Разходите по дейности, свързани с него, растат непрекъснато, а нуждата от специалисти е осезаема. Това е и една от най-динамичните сфери на развитие. Скоростната дигитализация се оказа водещ фактор в обособяването на дигиталния маркетинг като една от най-обещаващите сфери на развитие. Непрекъснатият технологичен напредък разкрива все повече нови възможности за специалистите в областта.

 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари