четвъртък, 05 януари 2023, 13:00 ч.

Удължиха работно си време

НС чака Демерджиев да обясни полицията работи ли, или превозва мигранти

BNews.bg

НС чака Демерджиев да обясни полицията работи ли, или превозва мигранти

Депутатите удължиха работното си време, за да изслушат министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев. Идването му в парламента поискаха по-рано през деня от групата на БСП, за да обясни полицията работи ли, как изпълнява задълженията си и и превозват ли униформени мигранти.

Поводът е случаят от вчера, при който служител на МВР бе заловен да превозва 31 бежанци с бус. Той е в системата на МВР от три години, а обяснението му било, че има кредити. Днес стана ясно, че е имал и двама помагачи.

154 гласуваха "за" министъра да бъде изслушан. Въздържаха се 10 от ДПС и четирима от "Демократична България".

Удължаването на работното време пък подкрепиха 152-а. Въздържаха се 15 - четирима от ПП, осем от ДПС и трима от ДБ.

Георги Свиленски обаче поиска преди това да се разгледа точка за разместване в състава на комисията по екология, която заседава днес. Неговото искане също бе подкрепено.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари