петък, 03 февруари 2023, 15:00 ч.

Гълъб Донев:

Готови сме за новия сезон на политическия Сървайвър

BNews.bg

 Готови сме за новия сезон на политическия Сървайвър

Готови сме за новия сезон на политическия Сървайвър.

Това заяви служебният премиер Гълъб Донев, който за втори път застава начело на правителство, посочено от Румен Радев. Преди него президентът зададе приоритетите на втория кабинет, начело с Донев, на тържествена церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

Държавният глава запази предходното служебно правителство почти в пълен състав, след като неведнъж е хвалил министрите от "Донев 1" за работата им. Единствената смяна бе на министъра на културата, като проф. Велислав Минеков бе заменен с диригента Найден Тодоров.

Един президентски указ или обикновено мнозинство в Народното събрание не могат да те направят министър или министър-председател. Да, формално назначението или парламентарната подкрепа да заемеш тази висока позиция в държавата зависи от избора на президента или политическите сили. Но министър се става след първото управленско решение, след първият сблъсък с интереси, различни от обществения, след първата преодоляна криза, след първите преговори, в които не си остъпил и на милиметър от интересите на България, след първата допусната и осмислена грешка, обясни Донев. И напомни, че причината за 101-ото правителство е невъзможността на 48-ото народно събрание да излъчи редовно правителство, подкрепено от стабилно парламентарно мнозинство.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари