сряда, 08 февруари 2023, 16:00 ч.

Якимов тогава е бил полицай в 4-о РУ

Гаджето на Симона Радева: В следствието излъгаха, че съм й казал, че Семерджиев е катастрофирал

BNews.bg

Гаджето на Симона Радева: В следствието излъгаха, че съм й казал, че Семерджиев е катастрофирал

Не съм казвал на Симона Радева, че подозирам Георги Семерджиев за катастрофата на бул. "Черни връх". Това беше грешно цитирано в показанията ми пред следствието. Това каза в Софийския градски съд Мирослав Якимов. Той е бил сред първите озовали се на сигнала за катастрофата, при която на 5 юли м.г. загинаха 2 момичета. За катастрофата е обвинен Семерджиев.

Якимов тогава е бил полицай в 4-о РУ, вече е уволнен. Той е гадже на Симона Радева, която след катастрофата занесла стълбата на Семерджиев, за да се изкачи в дома си.

На въпрос на съдия Стефан Милев дали е разпознал джипа на Георги Семерджиев, Якимов каза, че в началото колата била неразпознаваема. Впоследствие имал съмнения заради чанта в автомобила. Двамата се познавали, Семерджиев имал специфичен външен вид. 

Якимов обясни, че нямал спомен дали той се е обадил на Симона Радева или тя на него. Запитан кое е наложило в тази ситуация - по време на оглед на катастрофа, да се чуе с Радева, Якимов обясни, че принципно се чували.

Той отрече да е казвал на Симона Радева за подозренията си, че Семерджиев е карал колата. Обясни, че в следствието, което води разследването, не снели показанията му правилно. Там е записано, че е казал на Радева, че Семерджиев е карал.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари