сряда, 08 февруари 2023, 17:00 ч.

Важна информация

Как да помогнем на Турция?

BNews.bg

Как да помогнем на Турция?

Лазар Радков и Манол Пейков са едни от първите организатори на местни кампании, които директно помагат на спасителите от България и пострадалите в Турция в кризисната ситуация след земетресението. 

С множество постове и отчет, писателят и издател Манол Пейков описва всичко необходимо за пострадалите, както и местата, където може да оставим дарения.

 
 

Изпращайте пари на Манол на същата сметка като за Украйна, НО с ясно обозначение за Турция.

Ето я:

BG39DEMI92405000305527

Търговска банка Д

BIC: DEMIBGSF

Титуляр: Манол Костадинов Пейков

Можете да ползвате и PayPal: manolpeykov@yahoo.com

Лазар се обедини с КаузиБГ и събира средства за одеала, спални чували, шалтета, спасително фолио, походни легла и всичко необходимо за помагане на пострадалите тук:

https://www.kauzi.bg/blog/?page_id=6496

2. Десет души от спасителните отреди от на Пловдив и София тръгнаха рано сутринта за зоната на земетресението в Турция. Самият екип има нужда от храна, медикаменти, екипировка и други за поне седмица. Подкрепете ги с дарение тук:

 

Титуляр: Сдружение 'Аварийно Спасяване Пловдив'

IBAN: BG68RZBB91551012506770

BIC RZBBBGSF

Основание: дарение за земетресението в Турция

3. "Национална мрежа за децата" насочва всички дарения, постъпили през февруари, към хуманитарна организация в пряко сътрудничество с кметството на турския град Арсуз, който се намира в един от по-трудно достъпните райони - близо до сирийската граница и епицентъра на труса. Освен за местното население, общината в Арсуз трябва да се погрижи за голям брой сирийски бежанци. Можете да помогнете на хората там да се справят с ужаса, който ги сполетя, с дарение тук:

https://nmd.bg/vsichki-dareniya-za-naczionalna-mrezha-za…/

4. Гората.бг - група е във връзка с жители на тежко пострадалите градове Адана и Газиантеп, където населението бедства, заобиколено от невиждани разрушения и травматизирано от преживения и продължаващ ужас. Nikola Rahnev и колеги събират дарения за директни доставки на одеяла, дъждобрани, храна, медицински материали, подкрепа за деца и нужното за спасителните екипи, в това число и българските.

С карта или PayPal, може да дарите тук:

https://www.paypal.com/donate/…

С банков превод:

Фондация „Гората.бг“

IBAN: BG74RZBB91551011840078

Основание: Земетресение

5. 'Платформата" е във връзка с няколко местни организации в поразените райони в Турция, включително мрежа от банки за хранителни продукти, която раздава храна и вода на пострадалите и организация на 16 000 спасители доброволци активна в разрушените градове Караманмараш и Пазарчик, и набира средства в тяхна помощ:

https://platformata.bg/…/1962…/details/campaign.html

6. Няколко опитни международни организации имат установен достъп до зметеръсната зона и могат да подпомагат системно пострадалите както в Турция, така и в Сирия.

International Rescue Committee е на терен в Сирия от 2012. Екипите им имат достъп до хора в пострадалите сирийски райони, които вече са бездомни бежанци и земетресението ги лиши от малкото им земни удобства. Дарете за спасителите там ето тук:

https://help.rescue-uk.org/…/crisis-turkey-and-syria…

УНИЦЕФ също има достъп до пострадали сирийски семейства и е готова да помгне на Турция при искане от страна на държавата. Сред основните рискове за живота на оцелелите от земетресението деца са болестите на мръсотията и липсата на чиста питейна вода вследствие на разрушена инфраструктура. Дарете тук, за да помогнете с доставките на вода и хигиенни материали до поразените зони:

https://www.unicef.org.uk/…/donate-and-help-protect…/…

World Food Programme не се нуждае от представяне - техните екипи също са на терен в Сирия и Турция и си партнират с местните организации за спешни доставки на пакети храна в засегнатите райони, където вече е абсолютно невъзможно просто да идеш до магазина и да си купиш сандвич, дори да имаш достъп до пари... Дарете тук:

https://donatenow.wfp.org/Turkey-earthquake-1/~my-donation?lang=en_EN&amount=3060&frequency=once&utm_jobid=696650&utm_source=All%20Subscribers&utm_campaign=230206_Syria_Emergency&utm_medium=email&utm_content=230206_Syria_Emergency_696650&utm_cid=7014y000001ghdjAAA&utm_platform=marketingcloud

  

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари