вторник, 27 април 2010, 15:34 ч.

Кинопробив

"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" - на фестивала в Кан

BNews.bg

"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" - на фестивала в Кан

"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" ще участва в състезанието за Голямата награда на младежкото жури в Кан. Лентата ще се състезава със 7 творби от цял свят.

"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" влезе в програмата Ecrans Juniors на Кан 2010. Филмът на Командарев ще се състезава с още седем творби от цял свят за Голямата награда на младежкото жури в Кан.

25 възпитаници на колежа по киноизкуство „Жерар Филип" са в журито на Ecrans Juniors, които тази година ще имат възможност да видят филми от Грузия, Аржентина, Германия, Ирландия, Франция, Швеция, както и най-мащабната българска копродукция за последните 20 г. - „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде".

Начело на журито през 2010 година е актрисата Силви Флеп. Голямата награда на младежкото жури в Кан Cannes Junior e 1000 eвро за режисьора на филма-победител, както и субсидия от 2000 Евро за насърчаване разпространението на филма във Франция.

Впечатляващо е присъствието на България в различните програми на фестивала.

В програмата L'atelier du Festival ще бъде представен вторият проект за пълнометражен филм на Явор Гърдев - „Цинкограф",

отново по сценарий на Владислав Тодоров, продукция на Peripetea (България) и Cinefacture (Франция).

В Producers on the move ще участва режисьорът Камен Калев, който в момента работи по следващия си пълнометражен проект „Островът".

Продуцентите Галя Тонева и Кирил Кирилов от „Гала Филм"  са сред участниците в Producer's network.

Пред световни разпространители и продуценти на пазара в Кан ще бъде представен „Мисия Лондон" на режисьора Димитър Митовски,

който вече се срещна с българската публика и постигна впечатляващ бокс-офис резултат, доскоро извън сферата на мечтите за български филм, както и „Тилт" (копродукция между България и Германия) на Виктор Чучков-син, „Лов на дребни хищници" на режисьора Цветодар Марков, „Аве" (копродукция между България и САЩ) на режисьора Константин Божанов - филми, чиито премиери в България предстоят.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари