четвъртък, 29 април 2010, 16:26 ч.

Пореден приз

“Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” най-добър филм в Калифорния

BNews.bg

“Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” най-добър филм в Калифорния

Филмът на Командарев "Спасение дебне отвсякъде" спечели наградата на Фестивала на независимото кино в Калифорния. Форумът е сред най-успешните събития в САЩ. Стартирал през 1997 година, фестивалът привлича вниманието на американските и световни кинотворци.

Филмът "Спасение дебне отвсякъде" спечели наградата на Фестивала на независимото кино в Калифорния. В официалната селекция бяха включени 18 пълнометражни и 46 късометражни филма, измежду които 8-членното международно жури имаше възможност да избере своите фаворити.

Лентата на Командарев спечели наградата за най-добър филм. Калифорнийският независим фестивал връчи награди за цялостен принос към киноизкуството на актьора Ричард Драйфус и легендарния продуцент Соул Зенц. Мира Сорвино получи наградата за най-добра актриса, а Мартин Ландау - за най-добър актьор.

Стефан Командарев и Мики Манойлович бяха номинирани съответно за режисьор и актьор.

Фестивалът на независимото кино в Калифорния е сред най-успешните събития в САЩ. Стартирал през 1997 година, фестивалът привлича вниманието на американските и световни кинотворци и фокуса на международната преса.

Към днешна дата „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" продължава да е на екран от 81 седмици, 54 от които в българския Топ 20; има участия в 67 фестивала, 30 международни награди и се разпространява в 31 държави.

Следващото участие на филма е в конкурсната програма Ecran Junior на предстоящия кинофестивал в Кан.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари