четвъртък, 27 януари 2011, 17:07 ч.

Твърдо и решително

Борисов: Вучката да ни е кусурът

BNews.bg

Борисов: Вучката да ни е кусурът

С работа ние ще им докажем, че правотата е на наша страна, заявава премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на кабинета, показва стенограмата от заседанието. Премиерът е убеден, че правителството ще реализира обещаните проекти, за което българите ще бъдат благодарни.

На днешното заседание на правителството министър-председателят коментира злъчните атаки срещу него. Той е убеден, че противниците на неговата политика търсят всякакви начини да дискридитират

"Не случайно за две години виждате, че не могат да намерят за какво да се захванат като нарушение и вече стигат до такъв битовизъм - да правят компромати, компилации,

да подбират средства, чрез технически средства да правят компрометиращи записи от по няколко разговора", заявява министър-председателят.

Борисов отбелязва и последния запис,  с който се опитват да му нанесат удар. "Забележете, всички до този момент ме обвиняваха, че аз еднолично назначавам министри, депутати, областни, кметове, зам.-министри, всичко. Сега се оказва, че едно момче, което при предишното правителство е било на пътнически терминал, обикновен - най-ниската длъжност в митниците, работело там, е преместено на друг терминал. Значи, при предишното правителство той може да е митничар, а когато ние идваме на власт, аз в случая, някой решава, че трябва точно него да го махнат!? И точно този разговор от стотиците разговори, които съм водил с всеки един, точно това излиза в публичното пространство", казва премиерът.


Вчера вестник "Галерия" разпространи запис, според който Борисов се е опитал да ходатайства за човек, с който играе футбол, да бъде възстановен на старата си длъжност на аерогара София. Министър-председателят е убеден, че когато излязат експертизите от записите ще излезе наяве цялата истина като контраудар на компроматите, които се тиражират.


"Аз съм убеден, и вие ще се убедите, и всеки ще може да си го провери това, когато излезе официално информацията, че разговорът, който водя по дадена тема, след това се удължава със 120-130-150 секунди. И в него се появяват думички или изрази, които просто ни омаскаряват",

заявява премиерът пред министрите.
Според него записът за " момчето от аерогарата" е истински опит а бъде дискридитиран. Борисов обяснява своята логика.

"Повтарям, ако аз съм искал на този човек да му правя кариера или да го направя някакъв, ще го сложа на ключова позиция. Ще извикам Дянков и ще му кажа „този ще го назначиш там".

Няма да казвам „проверете този случай". На най-ниската длъжност в митницата, на един човек...!? Защо тогава тази обективна медийна общност не поиска тези, които пускат тази информация да пуснат за шест или за три месеца всичко, което сме говорили?! Защото тогава вече всички ще видят колко принципни и безкомпромисни сме. А подбират един или два и манипулират разговора, защото им е изгодно", посочва Борисов на правителственото заседание.

Премиерът е категоричен, че с оглед добрата работа е нормално управляващите да си подбират кадрите, за да се постигнат набелязаните цели.


"Питаха ли Танов, или Дянков, или Странджев, или Манченко, или питането в парламента беше към мен?! Хайде де, значи аз не мога да кажа за един човек да го възстановят в митниците на работа, а ще нося отговорност по всички теми? Така ли излиза?

Някой друг ще ми назначава кадрите, аз нямам право да се обаждам на никой от вас поради тази теория, която се опитват да кажат!? Защо тогава ходихме на избори, защо тогава ми побеля косата, защо тогава за всяко едно нещо, виждате, се борим и го правим добре...?!",

емоционално заявава премиерът.
Европейската тема неизбежно става част от словото на премиера по време на заседанието.
"Вчера като се прибирах гледах Спортната зала, вечер свети - прекрасна е, след няколко месеца ще я открием! Сутринта минах по Южната дъга - от „Младост" до „Камбаните" - вече е подравнено отстрани. Като минеш и виждаш новата магистрала как се строи. След един месец ще отрием „Люлин", за която Карстен Расмусен, и примерно министър Дончев беше убеден, че даже не трябва да го поканим там, защото той до сега хубава дума за България не е казал. Нещо повече - този човек там такива похвали отправи за правителството, екипа, министрите и всички, които са правили, че каза „вие сте спестили сто милиона лева на българския данъкоплатец", заявява премиерът.
Борисов е твърде убеден, че правителството ще реализира своите цели.


"Ще направим и магистрала „Струма". Южна България ще ни е благодарна години, десетки години напред. Ще направим и „Хемус" с европейски пари в следващите години. Ще направим и магистралата Бургас-Варна. Ще направим юни месец „Марица" - двата лота, и това следващите поколения ще го оценят
,

защото това ще бъде пари. Ето сега и в Япония министрите, които бяха с мен, чуха - щом имате магистрали, имаме интереси към пристанищата, защото транспортът може да върви, товарите могат да вървят. Сега правим и жп линиите. България ще печели от своето геостратегическо място, а то е кръстопътят", убеден е премиерът Борисов.
Премиерът вдъхва увереност на министрите да не се разколебават в начертаните цели. Според него има много пикантни неща, които могат да се извадят и за другите партии.


"Искам да бъдете спокойни, това да ни е кусурът - че от хилядите, хилядите служители на митницата, които са назначени от бившите правителства, аз за един съм се обадил да му кажа, че не е хубаво да го уволнят, защото предишното правителство го е назначило - значи е бил добър. А точно моите хора, да ги наречем, точно този, който е един единствен, и точно този разговор за този излиза в публичното пространство.

А за хилядите, които съм казал да уволнят, да махнат, разпоредил операции по тях, това не излиза. Не излизат и лобизмът от други политически партии в митниците, там не излизат", заявява премиерът по време на правителственото заседание.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • dementor - 11:06, 28 ян.

  Планината си е планина. Ветровете духат около нея, но тя пак си е там...

 • teacher - 09:53, 28 ян.

  Бойко,бойко да ти е!

 • ПАГО - 06:56, 28 ян.

  Червените талибани хапят настървено , защото не изплуват ли сега , ще потънат за винаги . Мед ми капе на сърцето когато се гърчат .

 • Rosemary - 01:22, 28 ян.

  Господин Борисов, няма равен на вас, вие сте страхотен, давайте напред! Единствено смятам че Министърът на здравеоапзването подведе целия Министерски съвет и Парламента,което рефлектира и върху ИСУЛ, без дори да се опита да защити компетентно д-р Маджунов, а с това и името "лекар". Той е длъжен да атакува тези продажни медий, които нямат нищо общо с журналистиката. Д-р Маджунов не е убиец, както го наричаат те и някои обезумели и осверипели хора, поддали се на емоции. Той е име в медицината, много добър лекар с 30 години стаж и направил над 10 000 успешни операции, да не говорим за другите неща, които е правил и лекувал пациентите си. Това нима нищо не говори на вас, господин Борисов? Аз също съм майка и мога да разбера колко е тежко да загубиш детето си при такава на вид лека операция. Но всяка операция, колкото и да е лека крие риск Това е равнозначно на убийство, което се прави с д-р Маджунов. Това е гавра с докторите в България. Престъпление е ,че този доктор-специалист, така необходим за България се лишава от лекарски права и дисциплинарно уволнява и то без да е доказана вина, което е в компетенцията на Съда.Господин Борисов, че детенцето не умира в ръцете на доктор Маджунов , а друг докторски екип не успяват да го спасят, 8 дни след последното виждане на детето от д-р Маджунов.Защо този екип доктори не са направили спешно кръвопреливане, когато детето е било в критично състояние?- два екипа доктори много добри специалисти са го гледали от дневна смяна и от нощна смяна на 23.12.2010.Заащо не се коментират евентуални грешки, допуснати от тези екипи, а всички се нахвърлят върху д-р Маджунов? Нека се видят истинските грешки, за да не се доускат завбъдеще, а не да се уволняват дисциплинарно и лишават от лекарски права докторите ,допуснали ги.Лекарски грешки е имало и ще има, важното е те да не са умишлени. Неблагоприятен изход в медицината е нещо нормално да се случи. Освен това всеки организъм е строго индивидуален и приема интервенциите по него по различен начин. "Не е случайно ,че когато влизаш в болница подписваш документ, че си запознат с рисковите и в хода на лечение може да настъпят фатални последици. Това е медицина, народът казва "Божа работа, така било писано и т.н."Аз съм убедена, че вие ще погледнете трезво на случея с докторите от ИСУЛ и ще направите необходимите корекции. Аз го вярвам това.

 • Българин - 18:19, 27 ян.

  И черква на сред морето Бойко да построиш,тези лайняри пак ще те осерат.Не им обръщай внимание и не се обяснявай хабиш си нервите.Българският народ вярва в тебе друго не ти трябва.Ама виж да изгониш комунистите и техните изродчита вън от закона и България,че да си отдъхнем най после.

Напиши коментар

Коментари