четвъртък, 09 юни 2011, 11:05 ч.

Тренировка

Сините зачеркват Х-а за вота си

BNews.bg

Сините зачеркват Х-а за вота си

Синята коалиция зачерква изискването на Изборния кодекс да се гласува само със знак Х на изборите и разрешават всички знаци на предварителния си отворен вот. Гласуването ще е тази неделя в 670 секции в цялата страна.

Синята коалиция зачерква изискването на Изборния кодекс да се гласува само със знак Х на изборите и разрешават всички знаци на предварителния си отворен вот.

Тази неделя всеки, който реши, ще може да гласува кой да бъде синият кандидат за президент и кмет на София за истинската надпревара наесен. Кандидатите за президент са Румен Христов от СДС и Светослав Малинов от ДСБ, а за кмет - Владимир Кисьов от СДС и Прошко Прошков от ДСБ.

Гласуването ще започне в 8 часа и ще продължи до 20 ч., обяви шефът на предизборния щаб на ДСБ Веселин Методиев. Изборните секции в цялата страна ще бъдат 670, гласуването ще става с интегрални бюлетини.

Само в столицата вотът ще е 2 в 1 – за държавен глава и градоначалник.

Гласуването в неделя ще става само по постоянен адрес. „Причината е, че нямаме възможностите на държавната администрация да издаваме удостоверения за гласуване”, каза Методиев. Вотът в столицата най-вероятно ще се упражнява в училищата. Местата за гласуване са в сайтовете на двете партии.

Сините обещаха, че ще се опитат както на същинските избори да дават регулярно данни за избирателната си активност.

Те щели да я изчисляват чрез броя на гласувалите към момента, сравнен с този на гласувалите за Синята коалиция на последните избори.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • крис - 11:29, 10 юни

    Успех на Прошков и Малинов!Има нужда от нормални политици-с образование,интелигентни,които спорят за политика ,а не се договарят задкулисно,както започна с идването на дедо Цар.Трябват ни можещи хора,а не че "бат Бойко е пич"По добре да ги избираме по сивото вещество, а не огромната им биомаса.

  • Карина - 21:13, 09 юни

    Изборният кодекс не се прилага при тези избори. Страните организиращи ги са в правото си да определят правилата по които ще се проведат. Все пак сме грамотни и освен с едно "Х" можем да изразим и по друг начин вота си.

  • Велика Баталия - 13:01, 09 юни

    Тези имат нужда от психиатър. Както казва народа и най мъдрият си е малко прост казва народа или пък много шум за нищо.

Напиши коментар

Коментари